Book Me

Boek een shoot

Laat je gegevens achter en ik kom zo snel mogelijk bij je terug.

  Welcome image

  Tips voor ondernemers

  Een ondernemersshoot is een geweldige manier om jouw bedrijf te promoten en jouw merk te versterken. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf hebt, het is belangrijk om een goede indruk te maken op jouw klanten. Hier zijn enkele tips voor het plannen en voorbereiden van een ondernemersshoot:

  Tips voor een personal branding shoot

  Bepaal de stijl van de shoot

  Voordat je begint met het plannen van de ondernemersshoot, moet je bepalen welke stijl het beste past bij jouw bedrijf. Wil je een professionele, formele uitstraling of juist een informele, ontspannen sfeer? Het is belangrijk om de stijl van de shoot te bepalen, zodat je een duidelijk beeld hebt van wat je wil bereiken.

  Kies de juiste locatie

  De locatie van de shoot is net zo belangrijk als de stijl. Kies een locatie die past bij de stijl die je hebt gekozen. Zoek naar een locatie die past bij de uitstraling die je wil creëren.

  Bijvoorbeeld, als je een formele uitstraling wil, kies dan voor een zakelijk kantoor, een vergaderruimte of in je zaak zelf. Wil je een informele uitstraling? Kies dan bijvoorbeeld voor een café, park of andere buitenlocatie.

  Program Image
  Program Image

  Bepaal de kleding

  De kleding die je draagt tijdens de shoot is belangrijk. Kies kleding die past bij de stijl van de shoot en bij de uitstraling van jouw bedrijf. Als je bijvoorbeeld een professionele uitstraling wilt, kies dan voor zakelijke kleding. Als je een informele uitstraling wilt, kun je kiezen voor casual kleding. Houd er rekening mee dat de kleding niet afleidt van het onderwerp van de foto's.

  Denk na over de accessoires

  Accessoires kunnen een extra touch geven aan jouw ondernemersshoot. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van jouw producten of het gebruik van andere attributen die passen bij de stijl en uitstraling van de shoot.

  Program Image
  Program Image

  branding shoot checklist

  Dit zijn slechts enkele voorbeelden van foto's die je tijdens een ondernemersshoot kunt maken:

  • Portretshots
  • Foto's van je werkplek (De buitenkant van het gebouw + binnen)
  • Foto's van producten
  • Personeel aan het werk met de producten
  • Diensten in de kijker
  • Teamfoto
  • Actiefoto's (met model)

  Neem voldoende rust

  Zorg ervoor dat je de nacht voor de fotoshoot voldoende slaapt. Zo zie je er op de dag van de fotoshoot op je best uit en voel je je helemaal fit.

  Zorg voor een verzorgd uiterlijk

  Besteed aandacht aan je haar, make-up en nagels. Zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet en dat je kleding schoon en gestreken is.

  Program Image
  Program Image

  Ik ben niet fotogeniek

  Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen tijdens mijn shoots. Iedereen is fotogeniek, maar soms heb je gewoon een paar tips nodig die je van die stress afhelpen:

  • Kijk niet rechtstreeks in de camera, maar net boven de lens. Dit zorgt voor een open blik.
  • Kies een fotogenieke plek die bij jullie/jouw past.
  • Wees lekker jezelf tijdens de fotoshoot! Zorg dat je je goed voelt en jezelf herkent.
  • Kies een fotograaf waarbij je je ontspannen voelt.

  Maak geen afspraken op de dag zelf

  Last but not least, een fotoshoot kan soms wat onwennig voelen. Geef jezelf dus de tijd om de shoot te doen. Een model met veel haast is lastig om in beeld te brengen.

  Program Image
  Program Image

  Wil jij graag jouw onderneming laten groeien?

  Laat je gegevens achter en ik kom zo snel mogelijk bij je terug.

  Boek een shoot

  Laat je gegevens achter en ik kom zo snel mogelijk bij je terug.