Fotograaf voor de beautysector

Ben jij actief in de beautysector? Als fotograaf ga ik op regelmatige basis langs bij huidexperten, schoonheidsspecialisten, maar ook andere ondernemers actief in beauty & gezondheid (denk aan dokters, massagesalons, lifestylemerken,…) Heb je naast beeldmateriaal ook nood aan een contentplanning en een specialist die jouw social media onder handen neemt? Dan kan je ook terecht bij mijn zus (www.littlelouvain.com) Samen vormen wij een sterk duo om jouw content naar een hoger level te tillen.

Benieuwd hoe zo’n photoshoot voor de beautysector in z’n werk gaat? Ik zet al de veelgestelde vragen voor je op een rijtje.

Krachtige foto’s voor jouw zaak, hoe starten we?

We starten steeds met een moodboard. Na een evaluatie van jouw huidige kanalen kijk ik welke stijl bij jou als ondernemer past, maar ook bij de look & feel van je zaak.

Waarom een photoshoot boeken als je beeldmateriaal van leveranciers hebt?

Persoonlijke foto’s doen het zoveel beter dan beeldmateriaal aangeleverd door de leveranciers. Je wil uiteraard dat jouw foto’s volledig uitstralen waar jij voor staat. Daarom start alles met het vastleggen van jouw look & feel: wat wil jij uitstralen?

Kapper fotoshoot

Welke soorten content zijn belangrijk?

Wanneer ik langskom in jouw instituut, dan heb ik een duidelijke planning mee met verschillende soorten content. Afwisseling tussen soorten content is belangrijk, zeker voor jouw social media. Je wil jouw potentiële klant natuurlijk een reden geven om jou te volgen, en met veel afwisseling blijf de content interessant.

Welke soorten content zijn dat dan voor huidexperten en beauty-ondernemers? Niet alleen productfoto’s, ook detailfoto’s met focus op sfeer, behandelingen, de ruimte en persoonlijke foto’s van jezelf of het team zijn belangrijk. Onthou dit: jouw potentiële klant weet graag bij wie zij of hij terechtkomt. Daarnaast kopen we bij mensen en niet bij bedrijven, waardoor die persoonlijke touch echt belangrijk is. Met persoonlijke foto’s profileer je jezelf als expert, en zullen potentiële klanten veel sneller ingaan op je aanbod.

Zo’n photoshoot, hoe gaat dat in z’n werk?

  1. Op de website zie je de vaste pakketten waarmee ik werk. Bij heel wat fotografen zijn het aantal beelden die je krijgt beperkt. Maar laat ons eerlijk zijn: 25 foto’s, daar doe je niet echt lang mee… Daarom krijg je bij mij minstens 90 beelden, bij het kleinste fotografiepakket. Bovendien vraag ik ook om een aantal keer van outfit te wisselen, zodat je niet steeds dezelfde outfit draagt op jouw foto’s.
  2. Je mag me daarna een mailtje sturen met jouw beschikbare data en uren.
  3. Ik kom langs met een duidelijke planning en neem de foto’s. Daarna mag je binnen 7 werkdagen jouw foto’s verwachten.
Kapper fotoshoot

Hoe vaak boek ik best een shoot voor mijn schoonheidsinstituut of zaak?

Dat laat ik volledig aan jou over. Sommigen doen 2x per jaar een shoot, eentje in het voorjaar voor de lente en zomer, en eentje in het najaar voor de herfst en winter. Je kan ook kiezen voor het All Season Social Media Branding Pakket, waarbij we voor alle seizoenen beelden maken.

In welke regio’s ben ik actief?

Ik werk voor huidexperten, schoonheidsspecialisten en kapsalons in de regio’s Vlaams-Brabant, Mechelen en Limburg. Je mag me altijd een mailtje sturen, en dan stuur ik jou vrijblijvend de prijs voor het totaalpakket (pakketprijs + kilometervergoeding). Dan kan jij geheel vrijblijvend beslissen of je graag een shoot boekt.

Wil jij als huidexpert of beauty-ondernemer met me samenwerken?

Neem gerust contact met me op, ik kijk er alvast naar uit!

Lieve groetjes,

Amber

studiocreav